همه چيز راجب پيچ رولپلاك نما

نما ساختمان | معرفي تمامي خدمات نماي ساختمان

همه چيز راجب پيچ رولپلاك نما

در اين مقاله از مطالب و فعاليت هاي مربوط به نماي ساختمان، اين بار قصد داريم در خصوص پيچ و رولپلاك نما صحبت كنيم و اين سبك از خدمات محكم سازي و تثبيت سنگ نماي ساختمان را معرفي كنيم.

توجه كنيد كه پيچ و رولپلاك نما، با اسكوپ سنگ نما متفاوت است. كار اسكوپ به وسيله سيم انجام مي پذيرد و برخي مواقع كه تحت تاثير عوامل جدي مثل لرزش قرار گيرد، افتادن سنگ غير قابل انكار است.

از اين جهت بهتر است براي اينكه با خيالي آسيده در خصوص سنگ هاي نماي ساختمان تصميم گيري كنيم، نگاهي جدي تر به پيچ و رولپلاك آن و نحوه انجام دادن آن داشته باشيم.

چرا سنگ نما را پيچ و رولپلاك مي كنيم؟

بارش باران هاي اسيدي، ملات گذاري ضعيف پشت سنگ، جنس جنگ هاي كم تخلخل، گذر زمان و قرار گرفتن تحت تاثير سرما و گرماي شديد و اتفاقاتي مثل زلزله و ... همه و همه عواملي هستند كه موجبات ريزش سنگ از نماي ساختمان را فراهم مي كنند و اين كار نيازي به گفتن نيست كه تا چه حد مي تواند براي جان انسان هاي در حال گذر از زير ساختمان، ماشين هاي پارك شده زير نماي ساختمان و ... خطر ناك باشد.

دليل پيچ و رولپلاك كردن سنگ نما اين است كه از اتفاق اغتادن سنگ از روي نما جلو گيري كنيم.

عده اي بر اين باوزند كه پيچ كردن سنگ نما مي تواند به سنگ ها آسيب بزند و گاها ظاهر زيباي نماي ساختمان را خراب كند.

در اين خصوص بايد به شما بگويم كه بطور كلي نحوه انجام و كيفيت آن بستگي به گروه مجري، سبك اجراي كار، ابزارآلات مورد استفاده توسط گروه مجري، جنس سنگ ها و موارد ديگري دارد كه همه آن ها با شناخت يك مجموعه مطمئن در خصوص پيچ كردن سنگ نما ميتواند برطرف شود.

علاوه بر اين بايد به اين موضوع هم اشاره كنم كه پيچ هاي اجرا شده بر روي سنگ هاي نماي ساختمان، با بتونه پر مي شوند و در نماي ساختمان هيچ اثري از آن ها باقي نميماند زيرا بتونه رنگ سنگ مورد استفاده در سطح نما است.

پيج كردن سنگ هاي مختلف نماي ساختمان

همانطور كه در جريان هستيد، سنگ هاي زيادي براي نماي ساختمان استفاده مي شوند از جمله سنگ مرمر، سنگ مرمريت، سنگ گرانيت، سنگ تراورتن، نماي سراميكي و سنگ هاي ديگر كه هر يك خواص مخصوص به خود را دارند.

مثلا سنگ گرانيت در ميان اين سنگ ها، بدليل ارتباط ضعيفي كه با ملات پشت خود دارد و البته وزن نسبتا سنگين آن ،امكان ريزش و افتان از سطح ساختمان براي آن زياد است.

از طرفي نما هاي سراميكي هستند كه سبك و استراتژي مربوط به پيچ كردن آن ها در سطح ساختمان كاملا متفاوت با انواع قبلي است و چون ميزان شكنندگي بالايي دارند، با پيچ كردن ملات بين سنگ ها، تنها لبه هر پيچ به سراميك ها مي گيرد و عامل نگه داري آن ها در نماي ساختمان مي شود.

سنگ هاي تراورتن وزن كمي دارند و تقريبا تخلخل بسيار خوبي هم دارند، يعني به خوبي با ملات پشت سنگ عجين مي شوند و اين باعث مي شود نرخ افتادن از نماي ساختمان در آن ها كاهش پيدا كند. اما پس از مدتي، بدليل واكنش هايي كه با باران اسيدي دارند، ممكن است به يكباره در ناباوري نماي ساختمان را رها كنند و به زمين بيوفتند.

اين اتفاق علاوه بر خطراتي كه دارد، نماي ساختمان شما را از نظر زيبايي بشدت تحت تاثير منفي قرار مي دهد و پيدا كردن سنگي مشابه با آن براي شما در آن زمان معضل خواهد شد.

از اين رو يكبار پيج و رولپلاك سنگ نما در همان ابتداي كار، خيال شما را از سنگ هاي نماي ساختمانتان راحت مي كند.

مطرح كردن اين نكته هم خالي از لطف نيست كه افتادن يك سنگ از نماي ساختمان بدين معناست كه سنگ هاي ديگر هم در استانه افتادن از ساختمان هستند و اگر اين اتفاق را مشاهده كرديد، لازم است سريعا نسبت به پيچ كردن سنگ هاي ديگر اقدام نماييد.

پيج كردن سنگ نما با داربست يا راپل؟

دو سبك براي انجام پيچ رولپلاك سنگ نما وجود دارد كه يكي روش سنتي استفاده از داربست است و ديگري طناب مخصوص نما نوردي به نام راپل مي باشد كه با استفاده از آن كار پيچ انجام مي گيرد.

حال اين سوال مطرح است كه كداميك بهتر و ارزان تر هستند؟

به عنوان آخرين قسمت از اين مطلب، به اين سوال پاسخ مي دهيم و پاسخ آن اين است كه براي هر هر يك از سنگ ها، شرايط متفاوت است و نمي توان براي همه از راپل استفاده نمود.

بطور كلي پيشنهاد مي شود كه تا حد امكان به جااي داربست از راپل بهره گرفته شود زيرا هم احتمال آسيب ديدن به نما كمتر است، هم كثيفي كمتري دارد، هم امكان بهره گيري از آن در شلوغ ترين مكان هاي شهر هم امكان پذير است و از همه مهم تر بدليل اينكه نمازي به ماندن و استفاده زياد از داربست ندارد، در نهايت از نظر هزينه اي هم به صرفه خواهد شد.

اما نكته اينجاست كه براي هر نوع سنگي استفاده از سبك راپل براي پيچ و رولپلاك آن امكان پذير نيست و نحوه اجراي كار با طناب راپل هم بسيار به گروه مجري بستگي دارد و هر كسي نمي تواند كار با راپل را به درستي و مطمئن انجام دهد.

اميدواريم كه در اين مطلب هم اطلاعات كافي در خصوص پيج و رولپلاك نما را دريافت كرده باشيد و ما را در مقالات كوتاه بعدي  هم دنبال كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.